<$BlogRSDUrl$>

diumenge, de maig 01, 2005

Al Yazira latinoamericana 

Por lo visto, el ejemplo "antiimperialista" de Al Yazira se contagia a la región lationoamericana. Lo leemos en l'Avanç:
TeleSur: una Al Jazira per a Amèrica Llatina

El govern veneçolà ha posat en marxa el projecte d’una televisió via satèl·lit, tipus CNN o Al Jazira, feta per i per als llatinoamericans. Incloent als 40 milions que viuen als Estats Units. Ja s'estan sumant Brasil, Argentina, Uruguai i Cuba
También en l'Avanç:
En 2005 naixerà una alternativa llatinoamericana a la CNN

Aram Arahonian va néixer a Montevideo, Uruguai, en 1946 i des de fa 40 anys està bolcat en el món del periodisme. En 1973 va ser "emigrat" a Argentina on va editar dos diaris, Notícias i La Voz. Ha treballat en diverses agències de notícies i ha impartit classes de periodisme. Viu a Veneçuela des de 1986, on va venir per a tres anys i es va anar quedant per a no marxar-se. Fundador de l'Agència Llatinoamericana d'Informació i Anàlisi, Alia2, edita el mensual Question (El Le Monde Diplomatique veneçolà) que el pròxim 8 d'octubre serà llançat en l'Estat espanyol. A més de premsa escrita ha llançat el portal alia2.net que, integrat en la redvoltaire.net, ofereix informació multimèdia. El seu projecte més ambiciós és el llançament d'una televisió llatinoamericana via satèl·lit, que a manera d'Al Jazeera, puga competir amb CNN.
Por supuesto, un proyecto informativo va de la mano con un proyecto político. Al Yazira inició sus actividades paralelamente a las primeras acciones terroristas de Al Qaeda. La región latinoamericana ya ha tenido olas de terrorismo, auspiciadas por Fidel Castro a través de la OLAS (Organización Latinoamericana de Solidaridad). ¿Estamos ante más de lo mismo?

Castro se acaba de reunir con Chávez en La Habana. En esta reunión también participaron Evo Morales de Bolivia y Shafik Handal de El Salvador. “Cuando veo aquí a Schafik Hándal y a Evo Morales, entonces podemos darnos cuenta de que la cosa es mucho más complicada, y si vamos a hablar, el ‘eje’ se está extendiendo hasta convertirse en una gran masa”, dijo Chávez."

Según mi favorita (por lo directa) página web ultraizquierdista Chávez y Castro formarán el ALBA (Alternativa Bolivariana para las Américas) como alternativa al ALCA (Área de Libre Comercio de las Américas), que según Chávez se va "alca rajo"...

Los dos parlanchines pueden hablar hasta por los codos de integración latinoamericana, pero la realidad es otra: Chávez es el salvavidas de Castro al haber sustituído a la antigua Unión Soviética en el suministro de 80 mil barriles diarios de petróleo. Si de algo es un ejemplo Cuba es de ser un fracaso económico.

|