<$BlogRSDUrl$>

dijous, de juny 09, 2005

"Deixeu florir la primavera de Damasc" 

Ho llegim a l'Avui
Prop de 200 activistes prodemocràcia del país àrab reclamen l'obertura del règim
Intel·lectuals demanen al Baas que "deixi florir la primavera de Damasc"
Criden el govern sirià a posar en llibertat els presos polítics
Lali Sandiumenge
CORRESPONSAL EL CAIRE
...
A Síria hi ha des de cap a centenars de presos de consciència, segons qui en faci els càlculs. El comunicat no en precisa el nombre, però sí explícitament el nom d'uns quants d'ells. Entre d'altres, demana l'alliberament dels diputats Riyadh Seif i Mamoun Homsi, l'economista Aref Dalila, l'advocat Habib Issa, el president de l'Organització Àrab de Drets Humans a Síria, Mohammed Raadoun, i l'activista i escriptor Ali Abdul·lah, aquests dos últims arrestats fa unes setmanes.
Seif i Homsi eren membres d'un dels nombrosos salons polítics que van sorgir fa cinc anys quan Baixar va arribar al poder i va obrir una mica l'aixeta de les llibertats. Eren reunions periòdiques en domicilis privats on els assistents intercanviaven opinions i discutien reformes, i per això es van convertir en el blanc de l'onada de repressió que el règim va engegar poc després.
...
El comunicat dels activistes prodemocràcia demana també al congrés l'adopció de reformes polítiques, l'abolició de l'estat d'emergència, vigent des del 1963, i la repatriació segura dels exiliats.
És clar que altres corresponsals, com el pro-baasista Alcoverro, no en diuen res de res.

Actualización: M'havia equivocat. I tant que va dir alguna cosa:
El Assad esboza un plan aperturista
TOMAS ALCOVERRO - 07/06/2005
Corresponsal

El partido Baas, en el poder en Siria desde hace décadas, ha inaugurado su esperado congreso. El rais Bashar El Assad ha hecho hincapié en su discurso en la ampliacion de la participacion popular, la mejora de la situacion económica y la lucha contra la corrupción.
...
SANA / AP
Bashar El Assad saluda a los delegados del congreso del partido Baas, en Damasco

L'Alcoverro es mou per l'Assad, no pas pels que protesten contra la dictadura baasista....

|